NA CZYM POLEGA WOLNOOBROTOWE WYCISKANIE SOKÓW?

Zdrowy start każdego dnia

POWOLI = ZDROWO


Główną zaletą technologii wolnoobrotowego wyciskania soków jest wałek ślimakowy, który delikatnie miażdży składniki wykonując od 40 do 70 obrotów na minutę (w zależności od modelu), chroniąc sok przed nagrzewaniem i utlenianiem. Dzięki powolnemu procesowi wyciskania sok zawiera żywe, nienaruszone substancje odżywcze. Trwała konstrukcja wałka ślimakowego umożliwia efektywne wyciskanie soku zarówno z twardych jak i miękkich owoców oraz warzyw,
Wyciskarki Hurom gwarantują nieporównywalną jakość, wydajność i wszechstronność.

WYCISKARKA VS SOKOWIRÓWKA


Zarówno wyciskarka jak i sokowirówka mają za zadanie wyciskać sok, jednak sam proces wyciskania jak i efekt jest bardzo odmienny.

W sokowirówce szybkoobrotowe ostrza rozdrabniają składniki na gładką masę, następnie masa ta jest poddawana sile odśrodkowej, która oddziela miąższ od soku za pomocą sitka. Ze względu na szybki proces rozdrabniania składniki są podgrzewane oraz utleniane, co zabija większość istotnych witamin, minerałów i enzymów. Sokowirówki są mniej wydajne, dlatego pulpa jest bardziej mokra a jakość soków kwestionowana.

Wyciskarki wolnoobrotowe są ciche, sam proces nie naraża soku na podgrzewanie, co zapewnia najwyższą jakość substancji odżywczych. Sok z wyciskarki wolnoobrotowej Hurom HW jest żywym źródłem enzymów, witamin i minerałów.

4 x WYŻSZA PRZYSWAJALNOŚĆ

20 X SZYBCIEJ

17 %

Owoce

Przyswajalność substancji odżywczych z owoców wynosi zaledwie 17%
65%

Hurom

Przyswajalność substancji odżywczych w sokach Hurom wynosi aż 65%
3-5 godzin

Owoce

Organizm trawi owoce przez 3-5 godzin
10-15 min.

Hurom

Organizm trawi sok w 10-15 minut
* Food and Nutrition Industry. 8 (1), 28-36, 2003

Uzyskaj więcej informacji +48 447111510

Chętnie odpowiemy na wszelkie pytania!